Chrupiące zapiekanki po włosku - z Bursztynem, pesto i pomidorami
Sylwia Ładyga, uczestniczka V edycji programu Masterchef, ambasadorka marki Skarby Serowara przygotowała walentynkowy przepis na chrupiące zapiekanki po włosku z serem Bursztyn. Bo wiadomo, że najprościej „przez żołądek do serca”!
SKŁADNIKI:
· ciasto francuskie – 200 g
· pomidor – 1 szt.
· domowe pesto bazyliowe – ok. 100 g
· ser żółty BURSZTYN Skarby Serowara – 100 g
· świeży szczypiorek
· sól
· pieprz
· żółtko do posmarowania
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Z ciasta francuskiego wycinamy okręgi, nakładamy porcję pesto bazyliowego.
Dodajemy starty Bursztyn oraz plaster pomidora.
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem, oprószamy solą oraz pieprzem i zapiekamy ok. 20 minut/200°C.
Zajadamy na gorąco ze świeżymi ziołami!
Smacznego!
Nadesłał:
olka3693
|