Fasolka czerwona JAMAR – meksykańska nowość przygotowana na parze


Fasolka czerwona JAMAR – meksykańska nowość przygotowana na parze
2015-02-25
Fasola czerwona to niezwykle bogate w cenne składniki odżywcze warzywo, znane przede wszystkim z dań kuchni meksykańskiej.

Jako źródło białka (zawiera go więcej niż mięso!) oraz minerałów takich jak potas, wapń i fosfor, polecana jest szczególnie osobom aktywnym fizycznie oraz w diecie wegetariańskiej. Stanowi pyszny i zdrowy dodatek do sałatek, zup oraz dań głównych. 

Fasolka konserwowa czerwona jasna JAMAR to smaczny sposób na kuchnię meksykańską w domowym zaciszu.

NOWOŚĆ! Teraz także w nowej wersji PRZYGOTOWANE NA PARZE! Gotowanie na parze to najzdrowszy sposób obróbki termicznej warzyw. Dzięki temu zachowują one w pełni bogactwo składników odżywczych. Ciesz się oryginalnym smakiem meksykańskich potraw dzięki zdrowym produktom najwyższej jakości!
Cena: 2,60 zł (300 g)

MEKSYKAŃSKA PASTA Z CZERWONĄ FASOLĄ I PIECZONĄ PAPRYKĄ

SKŁADNIKI:

    • puszka Fasolki konserwowej czerwonej jasnej JAMAR
    • 2 strąki czerwonej papryki
    • 500 ml Passaty Pomidorowej JAMAR
    • marchewka
    • pietruszka
    • 2 garści pestek słonecznika
    • 3 łyżki płatków jaglanych
    • przyprawy: papryka mielona, papryka wędzona, sól, pieprz, czosnek, oregano

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Paprykę kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych i pieczemy skórką do góry. Gorącą, upieczoną paprykę przekładamy do garnka i przykrywamy pokrywką, żeby jeszcze chwilę parowała w środku (dzięki temu łatwiej zdejmiemy skórkę). Marchewkę i pietruszkę obieramy, trzemy na drobnych oczkach tarki i dusimy na patelni z odrobiną oleju. Uduszone warzywa miksujemy z odsączoną i wypłukaną fasolą, papryką pozbawioną skórki, pomidorami, słonecznikiem i przyprawami.  Gotową pastę wrzucamy ponownie na patelnię i dusimy jeszcze 5 minut.

Nadesłał:

Efekt_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl