Fit przepisy na mrożoną kawę. Możesz zabrać ją ze sobą wszędzie!
Kiedy rano nie możemy się zdecydować, czy bardziej brakuje nam zastrzyku kofeiny, czy porcji pełnowartościowego białka, warto sięgnąć po High Protein Iced Coffee Herbalife Nutrition. Ta kawa mrożona w pyszny sposób łączy w sobie oba te elementy i to bez żadnych zbędnych dodatków!
High Protein Iced Coffee to produkt idealny na lato, który przyrządza się dosłownie w chwilę. Wystarczy wymieszać 23 g produktu z 250 ml wody, opcjonalnie dodać lód i gotowe. Napój zawiera w sobie pełnowartościowe białko serwatkowe (aż 15 g na porcję) i jest idealny także dla wegetarian. 80 mg kofeiny zapewnia energię do działania. Pyszny smak produktu zapewnia 100% kawy Robusta, która stanowi podstawę napoju, gwarantując jego intensywny smak i aromat. W High Protein Iced Coffee nie ma dodatku cukrów, barwników ani konserwantów. Jest ona dostępna w dwóch smakach, Mocha i Latte Macchiato, u Niezależnych Dystrybutorów Herbalife Nutrition.
W wakacje, kiedy więcej czasu spędzamy w plenerze, warto przygotować mrożoną kawę, przelać ją do odpowiedniego kubka i dopiero wtedy wyruszyć do celu. W przypadku High Protein Iced Coffee tym celem staje się także wymarzona sylwetka, bo białko wspiera budowanie tkanki mięśniowej. Jak urozmaicić napój, by smakował jeszcze lepiej?
Kokosowo-waniliowe „odchudzone” latte
Składniki:
23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte
250 ml chudego mleka (0,5% tłuszczu) lub ulubionego napoju roślinnego
Kilka kostek lodu
Laska wanilii
2 łyżki odtłuszczonego mleczka kokosowego
Pół łyżeczki wiórków kokosowych
Przygotuj High Protein Iced Coffee na schłodzonym, chudym mleku lub napoju roślinnym, dokładnie mieszając oba składniki. Do napoju dodaj wanilię i kilka kostek lodu. Na koniec mleczko kokosowe ubij mikserem, tak by powstała z niego pianka. Udekoruj nią kawę i ciesz się pysznym smakiem! Dodatkowo możesz posypać napój wiórkami kokosowymi.
Miętowe orzeźwienie
Składniki:
23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte
250 ml wody (plus woda na kostki lodu)
Listki mięty
Na kilka godzin przed przygotowaniem napoju rozłóż listki mięty w pojemniku na lód i zalej je zimną wodą. Pojemnik wstaw do zamrażarki. Gdy miętowy lód będzie już gotowy, przygotuj High Protein Iced Coffee Mocha Flavour jak zwykle. Następnie dodaj do niej kostki lodu. Liść mięty przyda Ci się także, by ozdobić szklankę z tą orzeźwiającą kawą mrożoną.
Bananowa ochłoda
Składniki:
23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte
250 ml chudego mleka (0,5% tłuszczu) lub ulubionego napoju roślinnego
Kilka kostek lodu
1 banan
Wszystkie składniki wrzuć do blendera z ostrzami do lodu (mleko powinno być wcześniej dobrze schłodzone). Tym, którzy wolą słodsze napoje, polecamy dosłodzenie kawy stewią. I gotowe!
Nadesłał:
Zuzanna Pęksa
|